KASTAMONU / MERKEZ - Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eposta 972718meb.k12.tr
SARAÇLAR MAH. SEYRAN SK. NO 4 MERKEZ / KASTAMONU
Mesleki eğitimde marka olmak.
Misyon
Sektörün kalifiye personel ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunmak amacıyla, öğrencilerimizi alanlarında belirlenmiş ilkeler ve programlar doğrultusunda yetiştirmek ve yükseköğretime hazırlamak.
Başarılar
2010-2011 Öğretim yılında; MEB Mesleki ve Teknik Okul/Kurumlar Arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması Sağlık Alanında “TaşİsKop” projesi ile il ikinciliği. 2013-2014 Öğretim yılında; Kız Hentbol takımımız il birinciliği, Kız Satranç Takımımız il ikinciliği, Kız Badminton Takımımız il ikinciliği, Erkek Basketbol Takımımız il üçüncülüğü. 2014-2015 Öğretim yılında; Erkek Futbol Takımımız il birinciliği, Kız Futsal Takımımız il ikinciliği, Kız Masa Tenisi Takımımız il üçüncülüğü, Erkek Basketbol Takımımız il üçüncülüğü, Kız Voleybol Takımımız il dördüncülüğü.Kızlar 50 m. Serbest Yüzmede il üçüncülüğü. 2015-2016 Öğretim yılında; Kız Satranç Takımımız il ikinciliği. 2016-2017 Öğretim yılında; Kız Basketbol Takımımız il ikinciliği, Kız Voleybol Takımımız il üçüncülüğü. 2017-2018 Öğretim yılında; Kız Basketbol Takımımız il ikinciliği. 2019-2020 öğretim yılında; Türkiye AÇık Boks Şampiyonası Genç Erkekler Türkiye Şampiyonluğu (Mehmet ERKUŞ). 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında; Kız Hentbol Takımımız il ikinciliği. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Ahi Evran ve Ahilik" temasında düzenlenen "Yardımlaşma ve Adil Paylaşım" konulu resim yarışmasında öğrencimiz il üçüncülüğü (Badenur İNAÇ) Türkiye Kickboks Şampiyonası ikinciliği (Yağmur Nur CANBAZ), 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında; erkek futsal takımı il ikinciliği. Kız hentbol takımı il ikinciliği. Karate il birinciliği (Gayenur Sümeyye ÇATAL), Tekvando il birinciliği (Zeynep DELER), il üçüncülüğü (Hiranur TAŞDİBEK, Ali Emre TAŞTAN), Wushu Balkan Şampiyonası ikinciliği (Yağmur Nur CANBAZ). 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında; kız hentbol takımımız il birinciliği,
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal-Gündüzlü Tam Gün Tam Yıl Kapsamındadır.
08.25-12.25 13.40-17.30
Kalorifer-Doğalgaz
4 ve 5 mumaralı otobüs hatları ile ulaşım mümkündür.
Özel taşıma servisleri şehrin uzak mahalleleri için hizmet vermektedir.
Ankara yolu, Armonipark Otel ve Eczacılar Odasının arkasındadır.
İl merkezinde yer almaktadır.
9. sınıf : 102 10. sınıf : 102 11. sınıf : 102 12. sınıf : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Yerel yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2020-2021 : %50 2021-2022 : %51 2022-2023 : %34
Hentbol, voleybol, futsal ve masa tenisi okul takımları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında yapılan protokol gereği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Destekleme Programı kapsamında 15/04/2015 Çarşamba günü okulumuzda “TÜBİTAK Bilim Fuarı” düzenlendi.Okulumuz Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen fuarda 32 proje sergilendi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde okulumuz tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı 4 Mayıs 2016 tarihinde okulumuzda gerçekleştirildi.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda 8 Mayıs 2017 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteklediği 81 ilden 81 kültürün paylaşıldığı bir e-Twinning Projesi olan “Çemberimde Gül Oya” adlı proje sergisi düzenlenmiştir. E-twinning Projesi Kapsamında Sevgi, Barış ve Dostluk Treni Adlı Ulusal Proje Maskotu Okulumuzda. Türkiye genelinde 113 okulun katıldığı proje kapsamında hazırlanan proje maskotu 11. istasyon olan okulumuz Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 11/02/2016 tarihinde sergilenmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus+ mesleki öğretim hareketlilik projeleri ile ilgili 2014 teklif çağrısı döneminde “Obezite ile Mücadelenin AB Boyutu” projesi çerçevesinde Portekiz/Braga’da yapılacak olan gezi ve eğitim faaliyetlerinde “Yararlanıcı Öğrenci” olarak katılım başvurusu yapılmış ve 2015 yılı Mayıs ayında Portekiz/Braga’da gezi ve eğitim faaliyetlerine 7 öğrencimiz ve 2 öğretmenimiz katılmıştır. Türkiye Ulusal Ajansının 2018 yılı teklif çağrısı döneminde KA102 Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında yapılan değerlendirmede "Sağlık Eğitiminde Yeni Ufuklar" projemiz hibe desteği almaya hak kazandı. Okulumuzda bulunan Hemşire Yardımcılığı bölümünden seçilecek olan öğrenciler; staj ve işletmelerde beceri eğitimin 2 haftalık kısmını Nisan 2019’da Almanya’da uygulayacaklardır. Hemşire Yardımcılığı dalından, toplam 6 öğrenci ve 1 meslek öğretmeni ve 1 Yabancı Dil öğretmeninin katılacağı “Sağlık Eğitiminde Yeni Ufuklar” isimli proje ile iki haftalık süre içinde öğrencilerimize yurtdışında staj ve işletmelerde beceri eğitimi uygulaması yapmıştır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Haziran ayında Okulumuzdan 6 öğrenci ve 3 öğretmenimiz İspanya'da Erasmus+ projesi kapsamında mesleki eğitim çalışmalarına katılım sağlamıştır.
Diğer Hususlar
Birlik Vakfı ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye geneli “Genç Oğuz Atay Ulusal Hikâye Yazma Yarışması” sonucunda okulumuz öğrencisi Satiye CİBA Türkiye üçüncüsü olmuştur. 2-3 Mayıs 2018 tarihlerinde Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde öğrencilerimizin yaptıkları resimlerden oluşan Resim Sergisi yapılmıştır.