KASTAMONU / MERKEZ - Pervaneoğlu Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ, STAJ, MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI

Okulumuzda uygulanan program gereği öğrencilerimiz 12. sınıfta işletmelerde beceri eğitimlerini sağlık hizmetleri alanında ilimiz devlet hastanesi, fizik ve rehabilitasyon merkezi ve ağız diş sağlığı merkezinde gerçekleştirmektedirler. Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında  öğrenim gören öğrencilerimizde ilimizde yer alan kamu ve özel sektöre ait işletmelerde beceri eğitimlerini yapmaktadırlar.

Okulumuzda mezun olan sağlık alanı öğrencileri iki yılllık ve dört yıllık yükseköğretim programlarını tercih ederek alanları ile ilgili bölümlere yerleşebilmekte ve sağlık hizmetleri sektöründe kamu ve özel hastanelerde işe yerleşebilmektedirler.

Konaklama ve seyahat hizmetleri alanından mezun olacak öğrencilerimizde özellikle turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde kalifiye eleman olarak iş bulabileceklerdir.

Okulumuzdan daha önceki yıllarda mezun olan öğrencilerimizin büyük bir kısmı sağlık sektöründe kamuya ve özele ait hastanelerde çalışmaktadırlar.

Yayın: 02.06.2020 - Güncelleme: 04.07.2022 11:49 - Görüntülenme: 297