ADAY ÖĞRENCİ

Haz

Okulumuz sağlık hizmetleri ve konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında hizmet sunan mesleki ve teknik ortaöğretim kurumudur. Normal eğitim verilen Okulumuzda kız/erkek karma eğitim öğretim hizmeti sunulmaktadır. Okulumuzun pansiyonu bulunmamaktadır. Diğer okulların pansiyonlarından öğrencilerimiz kontenjanlar ölçüsünde faydalandırılmaktadırlar.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Okulumuzda 9. sınıfta 102 kontenjan mevcuttur. Üç şube açılacak olup ikisi sağlık hizmetleri, biri ise konaklama hizmetleri olarak belirlenmiştir. Sağlık alanına 68, konaklama hizmetleri alanına ise 34 öğrenci alınacaktır. Alan tercihleri öğrencilerimizin okula başladıkları iki haftanın sonunda tercihleri ve ortaokul başarı puanı üstünlüklerine göre yapılacaktır.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimize diplomanın yanında alanlarına uygun olarak iş yeri açma belgesi ve Europass sertikası verilmektedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında 395 öğrencimiz mevcuttur. Kadromuzda 25 öğretmenimiz bulunmaktadır.

Haz

Okulumuzun amacı; Türk Milli Eğitiminin genel, sağlık ve konaklama hizmetleri alanlarının özel amaçları doğrusultusunda ortaöğretim seviyesinde genel kültür, sağlık ve konaklama alanı ile ilgili temel  bilim, her alan/dala özel mesleki yeterlilik kazandıran, öğrencileri hayata, sağlık ve konaklama alanına ve yükseköğretime hazırlayan, yabancı dil olarak İngilizce öğretilmesini sağlayan programlar uygulamaktır.

Haz

Okulumuzda Sağlık Hizmetleri ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanları bulunmaktadır.

Haz

Okulumuzda uygulanan program gereği öğrencilerimiz 12. sınıfta işletmelerde beceri eğitimlerini sağlık hizmetleri alanında ilimiz devlet hastanesi, fizik ve rehabilitasyon merkezi ve ağız diş sağlığı merkezinde gerçekleştirmektedirler. Konaklama ve seyahat hizmetleri alanında  öğrenim gören öğrencilerimizde ilimizde yer alan kamu ve özel sektöre ait işletmelerde beceri eğitimlerini yapmaktadırlar.

Haz

Okulumuz Saraçlar Mahallesi Ankara yolu üzerinde bulunmakta olup belediyenin 4 ve 5 nolu özel halk otobüsleri ile ulaşım imkanı vardır. Ankara yolu üzerinde bulunan Armoni Park Otelin arkasında yer almaktadır.

0366 212 50 97 nolu telefondan kayıt ve okul ile ilgili bilgi alınabilir.

Okulumuza Kastamonu'nun tüm mahallelerinden özel okul servisleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca taşıma kapsamına alınan köylerimizde yaşayan öğrenciler için taşımalı eğitimden yararlanabilmektedirler.

Haz

Son üç yılın ortaöğretime yerleştirme oranları aşağıda sunulmuştur.

Haz

MEB Talim Terbiye Kurulunun 23 Mart 2020 tarihi ve 9 nolu sayılı kararına göre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik programı Haftalık Ders Çizelgesi yayınlandı. Karar 2751 sayılı Nisan 2020 tebliğler dergisinde yayınlandı. MEB TTKB'nın bu kararına göre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Programı Haftalık Ders Çizelgesi, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılından itibaren 9. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.

Haz

Okul kıyafetimiz kışlık ve yazlık olmak üzere iki çeşittir.

Kışlık kıyafette; üstte okulunun adının yazılı olduğu siyah polar, altta siyah pantolon (kumaş, keten, kot giyilebilir, bacaklarında cep olan komanda tarzı pantolonlar giyilmez) giyilecek.

Yazlık kıyafette; üstte polo yaka siyah logolu tişört, altta siyah pantolon(kumaş, keten, kot giyilebilir, bacaklarında cep olan komanda tarzı pantolonlar giyilmez ) giyilecek.